Троянският манастир с приз в Национална кампания за опазване на културно-историческото наследство на България | Троянски манастир Успение Богородично

Троянският манастир с приз в Национална кампания за опазване на културно-историческото наследство на България

Троянският манастир с приз в Национална кампания за опазване на културно-историческото наследство на България

„ От плодовете им ще ги познаете. Бере ли се грозде от тръни, или смокини от репеи?
Също така, всяко добро дърво дава добри плодове, а лошото дърво дава лоши плодове.
Не може добро дърво да дава лоши плодове; или лошо дърво да дава добри плодове.
Всяко дърво, което не дава добър плод, отсича се и се хвърля в огън.
И тъй, от плодовете им ще ги познаете.”
Мат, (16:20)

В понеделник 19 декември, преди Рождество Христово, в Националния исторически музей, в град София, се състоя награждаването на участниците в инициативата на вестник „Стандарт“ за разпространение и популяризиране на „Чудесата на България”.

Тази година Троянският манастир също получи специална награда. Наградата на главния редактор на вестника г-жа Славка Бозукова заради благоукрасяването на светата обител.

Дядо Сионий благодари за указаната чест, и каза, че благодарение на отпечатака от предходните игумени и усърдната работа от негова страна и на братството, манастира придобива приветливия вид на място за тихи молитви и усърден труд, разбирасе с благословението на Негово Светейшество. На 15-ти октомври, тази година, лично патриарх Неофит освети реновираното патриаршеско крило на манастира.

В края на лятото започнаха и ремонтните дейности по външната част на кулата на манастира, в която се помещават два, вече обновени, паралкиса – „Голгота” и „Св.Кирил и Методий” . Тези ремонти са почти на финал.

Като истински родолюбец и борец за вярата, какъвто несъмнено е дядо Сионий, той каза, че без вярата българския народ няма да бъде това, което е, затова народът трябва да се старае да запази вярата жива, а манастирите са извори за поддържане на вярата ни.

Обновлението е факт и благодарение на молитвите на много православните християни, лепта на дарители , ето защо Епископ Сионий духовно връчи това призвание на тях.

©Троянски манастир Успение Богородично | † Велички епископ СИОНИЙ Нагоре