Обявление | Троянски манастир Успение Богородично

Обявление

Обявление

Скъпи братя и сестри,
Игуменът и братството на Троянската света обител Ви известяват, че на 25 април 2021 г., когато ще отбележим празника Вход Господен в Йерусалим, ще бъде отслужена тържествена света литургия в съборния манастирски храм на Троянската света обител.
Поради ниските зимни температури в Троянския балкан, през зимния период – от Архангеловден до Цветница, според установената от древност традиция и практика, ежедневния богослужебен кръг се отслужва в зимния манастирски храм, посветен на светите равноапостолни братя и просветители Кирил и Методий. С богослужението на Вход Господен в Йерусалим ще се спази многовековната традиция за преместване на богослуженията от зимния храм в Католикона преди началото на Страстната седмица.
Светата Литургия ще бъде предшествана от водосвет и обновление на манастирския храм, във връзка с приключване на етап от реставрационния процес и във връзка с проведени ремонтни дейности в светия олтар на храма.
Приканваме православните християни, които имат възможност, да вземат участие в празничните богослужби при спазване на противоепидемичните мерки.

От Игумена и братството.

©Троянски манастир Успение Богородично | † Велички епископ СИОНИЙ Нагоре